Preaload Image
Back

Αγγλικά τμήματα στην Ηλιούπολη

Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα Roussou Lagoyianni Schools στην Ηλιούπολη  προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθε μαθητη ξεχωριστά απο τα πρώτα του βήματα έως την κατάκτηση της κορυφης

Παιδιά 5-7 ετών
Πρώτη επαφή με τα Αγγλικά… μια συναρπαστκή εμπειρία. Οι μικροί μας μαθητές , κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Αγγλική γλώσσα σα να ήταν η μητρική τους.

Τα προγράμματα σπουδών των νηπιακών τμημάτων στηρίζονται στην επιστημονική αλήθεια ότι όσο πιο μικρό ξεκινά το παιδί την ξένη γλώσσα, τόσο πιο αβίαστα, γρήγορα και καλύτερα τη μαθαίνει. Εξειδικευμένη καθηγήτρια εξοικειώνει τους μικρούς μαθητές με τη σωστή ακουστική και χρήση της γλώσσας σαν να είναι η μητρική τους, πάντα με συνεχή εποπτεία και προσήλωση του προσωπικού.

H αποκλειστική εκπαιδευτική μέθοδος μας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία. Ο μαθητής τοποθετείται στο επίκεντρο της διδασκαλίας και συμμετέχει ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Το μάθημα γίνεται μέσα από τη χρήση εξειδικευμένων και ευχάριστων βιβλίων με έμφαση στα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις μιμήσεις και τις ζωγραφιές. Τα παιδιά παρακολουθούν αποκλειστικό ψηφιακό υλικό και αλληλεπιδρούν μέσω των διαδραστικών πινάκων

Inreractive Smart Boards
Μάθημα με διαδραστικους πίνακες

Το σχολείο μας είναι το πρώτο που ενσωμάτωσε στο πρόγραμμα σπούδών, την διδασκαλία με χρήση διαδραστικών πινάκων. Επίσης προμηθεύει τους μαθητές με ειδικά multi ROMs για χρήση του λογισμικού της τάξης στο σπίτι.

Παιδιά 7-9 ετών

Τα παιδικά τμήματα των πρώτων τάξεων του Δημοτικού αποτελούν την πρώτη ουσιαστική επαφή του μαθητή με την ξένη γλώσσα, όπου καλείται να λειτουργήσει στα πλαίσια μιας κανονικής σπουδής αλλά ταυτόχρονα να μην αισθάνεται ‘φορτωμένος’ με πολλή δουλειά!

Το πρόγραμμα Αγγλικών για παιδιά είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες των μαθητών λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, και τα ενδιαφέροντά τους. Τα παιδιά  έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία εκμάθησης,.Και εδώ δινεται μεγαλη εμφαση στην επικοινωνια και στη βιωματικη μάθηση. Ο μαθητής τοποθετείται στο επίκεντρο της διδασκαλίας και συμμετέχει ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Το εξειδικευμενο διδακτικό προσωπικό ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα διεγείροντας κατά αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει η εναλλαγή των διδακτικών μεθόδων καθώς και η ευελιξία του διδακτικού προσωπικού, όταν απαιτείται, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 Το τραγούδι, το παιχνίδι, η ζωγραφική, το βίντεο και η κίνηση είναι μερικά από τα μέσα που εξειδικευμένοι καθηγητές χρησιμοποιούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, γεμάτους χρώμα και ζωντάνια. Τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν!

Παιδιά 9-12 ετών

Με τα κανονικά τμήματα αρχίζει ο βασικός κορμός του προγράμματος εκμάθησης της ξένης  Γλώσσας με εκπαιδευτικές μεθόδους, τεχνικές και μέσα απόλυτα προσαρμοσμένα στην ηλικία και στις ανάγκες των μαθητών.

Δωρεάν εξατομικευμένα ενισχυτικά μαθήματα
Εκτός ωρών διδασκαλίας για την αποτροπή δημιουργίας κενών από τους μαθητές

Θέλοντας να καλύψουμε κάθε ανάγκη των μαθητών μας, προσφέρουμε δωρεάν ενισχυτικά εξατομικευμένα μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά έχουν σας σκοπό να καλύψουν κένα που δημουργούνται μετά σπό απουσίες ή ακόμα και να απαλλάξουν τους γονείς από την διαδικασία της επεξήγησης φαινομένων ή ασκήσεων στα παιδιά.

Έφηβοι 13-17 ετών

Ολοκλήρωση της γλώσσας μέσα από πολύωρη εβδομαδιαία διδασκαλία, συνεχή έλεγχο από τους Διευθυντές Σπουδών, προκαθορισμένη ύλη και με βασικό προσανατολισμό την προετοιμασία για συμμετοχή σε επίσημες εξετάσεις. Με τα εξειδικευμένα ΠΤΥΧΙΑΚΑ τμήματα \κατοχυρώνεται η άριστη γνώση και χρήση της γλώσσας και εξασφαλίζεται η επιτυχία σε όλα τα έγκυρα και αναγνωρισμένα πτυχία.

Grammar and speaking lesson
Ξεχωριστό μάθημα γραμματικής ΚΑΙ προφορικων

Η γραμματική για την ξένη γλώσσα είναι ο σκελετός της. Στο σχολείο μας από το επίπεδο d class και μετά, προσθέτουμε ξεχωριστό μάθημα γραμματικής στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα με εξειδικευμένη καθηγήτρια

100% ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Tα Κέντρα ΞΕΝΩΝ ΓΛΣΩΣΣΩΝ Ρ Λ , είναι συνώνυμο με την επιτυχία στις ξένες γλώσσες στην Ηλιουπολη με πανω απο 12.000 πτυχιουχους 

 One to One

Αν ειδικοί λόγοι υποχρεώνουν τον σπουδαστή στην παρακολούθηση ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ‘’, μπορούν να προσφέρουν εγγυημένα την καλύτερη λύση και σε αυτόν τον τομέα, με πτυχιούχους καθηγητές και αποτελεσματικά προγράμματα σπουδών τα οποια εποπτευονται απο τη διευθυνση.

Δίνουμε ΛΥΣΕΙΣ γιατί έχουμε:

ΠΟΙΟΤΗΤΑ, χάρις στο αποκλειστικό πρόγραμμα διδασκαλίας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ειδικό σχέδιο σπουδών για κάθε μαθητή ξεχωριστά.
ΤΙΜΗ, προσιτά δίδακτρα για κάθε οικογένεια με ειδικές εκπτώσεις.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, συνεχή μαθήματα με Η/Υ, βοηθήματα, ατομικά, extra υλικό.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, multimedia lab,interactive whiteboard (δια δραστικός πίνακας), internet.
ΠΤΥΧΙΑ, Lower στην Β’ Γυμνασίου – Proficiency στην Α’ Λυκείου.

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας μας είναι εξοπλισμένες με:

·         Ηλ.Υπολογιστές (Laptop).

·         Βιντεοπροβολείς (Projectors).

Δια δραστικούς Πίνακες (Interactive Whiteboards) και διαθέτουν σύνδεση στο Internet

Οι εξετάσεις του πτυχίου Young Learners English (YLE) διατίθονται σε τρία επίπεδα: Αρχάριοι (Starters) Μεσαίοι (Movers) Προχωρημένοι (Flyers). 

Αναγνώριση

Αναμφισβήτητα, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη ένα πιστοποιητικό στα Αγγλικά για παιδιά που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στο μέλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για το ίδιο το παιδί σας να στοχεύει σε πτυχία Αγγλικών που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, όπως συμβαίνει με όλα τα πιστοποιητικά του Cambridge

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Οι εξετάσεις του YLE καλύπτουν τις τέσσερις γλωσσικές ικανότητες – ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση και γραφή – με έμφαση στην ικανότητα ομιλίας και ακρόασης. Πιο συγκεκριμένα αποτελούνται από τρεις ενότητες σε κάθε επίπεδο:

Κατανόηση Προφορικού Λόγου – τεστ πολλαπλών επιλογών κατά το οποίο τα παιδιά ακούν σύντομα ηχογραφημένα κείμενα και συμπληρώνουν ορισμένες ασκήσεις για να δείξουν το επίπεδο κατανόησης.

Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου – τεστ με ‘μολύβι και χαρτί’ κατά το οποίο τα παιδιά δείχνουν την ικανότητά τους να διαβάζουν και να γράφουν απλά αγγλικά.

Παραγωγή Προφορικού Λόγου – σύντομη συνέντευξη η οποία διαρκεί από 5 έως 9 λεπτά με εξεταστή προφορικών που παρακολουθείται ειδικά στη διεξαγωγή αυτών των τεστ.

Οι εξετάσεις Αγγλικών του πτυχίου Key English Test (KET) του Cambridge ESOL αποδεικνύει την ικανότητά των υποψηφίων να επικοινωνείτε, χρησιμοποιώντας ένα βασικό επίπεδο Αγγλικών μέσα σε καταστάσεις καθημερινότητας τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό επίπεδο.


Αναγνώριση

Το ΚΕΤ είναι ένα από τα πτυχια Αγγλικων που τοποθετείται στο επίπεδο Α2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

Στο επίπεδο Α2 ο μέσος χρήστης θα πρέπει να:ket-key-english-test-logo

– Κατανοεί και χρησιμοποιεί βασικές φράσεις και εκφράσεις της καθημερινής γλώσσας

– Μπορεί να συστηθεί και να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις που αφορούν τον ίδιο

– Συνδιαλέγεται με άτομα που έχουν τα Αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα και μιλούν αργά και καθαρά.

Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης του ΚΕΤ σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα Αγγλικά σας με αυτοπεποίθηση. Η εξέταση ΚΕΤ χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο.Επειδή η εξέταση ΚΕΤ καλύπτει και τις τέσσερεις γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – σας βοηθάει να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Η εξέταση ΚΕΤ αποτελείται από τρεiς ενότητες – Reading/Writing, Listening και Speaking:

Reading/Writing (Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 10 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να καταλάβετε απλά κείμενα όπως πινακίδες, διαφημιστικά φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσετε κενά σε απλές προτάσεις και να συντάξετε ενα μικρό κείμενο των 25 περίπου λέξεων.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να αποδείξετε την ικανότητά σας να κατανοήσετε ηχογραφημένο υλικό όπως ανακοινώσεις και μονολόγους αναγνωσμένους με κανονικό ρυθμό.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): έως 10 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να συμμετάσχετε σε συζήτηση απαντώντας και κάνοντας απλές ερωτήσεις. Οι προφορικές εξετάσεις πραγματοποιούνται συνήθως ανά ζεύγος υποψηφίων.

Η εξέταση του πτυχίου Αγγλικών Preliminary English Test (ΡΕΤ) καλύπτει και τις τέσσερεις γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία. Μέσα από μια δημοφιλή μέθοδο ανάπτυξης και βελτίωσης των γλωσσικών ικανοτήτων που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πρακτικής εξάσκησης σε πολυάριθμες καθημερινές καταστάσεις που σχετίζονται με τη δουλειά, τις σπουδές και την αναψυχή.

Αναγνώριση

Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

Τι προσφέρει

– Το πιστοποιητικό ΡΕΤ ισχύει εφ’όρου ζωής. Το ΡΕΤ είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές

– Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι οργανισμοί αναγνωρίζουν επίσημα το ΡΕΤ ως ένα βασικό πιστοποιητικό Αγγλικών

– Παρότι το ΡΕΤ είναι πιστοποιητικό γνώσεων βασικού επιπέδου, σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας στη χρήση των Αγγλικών και αποτελεί ένα ιδανικό βήμα για να προχωρήσετε και σε εξετάσεις για υψηλοτέρου επιπέδου πιστοποιητικά όπως το First Certificate in English (FCE).

– Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης του PΕΤ σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα Αγγλικά σας με αυτοπεποίθηση. Η εξέταση ΡΕΤ χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο

– Επειδή οι εξετάσεις Αγγλικών του ΡΕΤ καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.Ένας κόσμος ευκαιριών – παγκόσμια αναγνώριση

– Το ΡΕΤ είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από επιχειρήσεις στους τομείς της διοίκησης, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών ως πιστοποιητικό μέσου επιπέδου γνώσης Αγγλικών. Είναι επίσης αποδεκτό από αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα για ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Τι περιλαμβάνει η εξέτασηEnglish-Explorer-PET

Reading/Writing (Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα από πινακίδες, φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά. Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να χειριστείτε άγνωστες λέξεις και δομές με βάση κάποια στρατηγική σε μια ποικιλία ασκήσεων που περιλαμβάνει σύνταξη σύντομου μηνύματος, έκθεσης ή κάποιας επιστολής 100 περίπου λέξεων καθώς και μία άσκηση παράθεσης της σημασίας κάποιας πρότασης με εναλλακτικό τρόπο.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να αποδείξετε την ικανότητά σας να κατανοήσετε ηχογραφημένο υλικό όπως ανακοινώσεις και διαλόγους πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε τις παρεχόμενες πληροφορίες και να αξιολογείτε τις στάσεις και τις προθέσεις των ομιλητών.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): έως 10 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να συμμετάσχετε σε συζήτηση κάνοντας απλές ερωτήσεις και απαντώντας αντίστοιχα αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν προτιμήσεις και αντιπάθειές σας. Οι προφορικές εξετάσεις πραγματοποιούνται συνήθως ανά ζεύγος υποψηφίων.

Το πτύχιο First Certificate in English (FCE) – Cambridge είναι μία πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας βασικού επιπέδου. Είναι το κατώτερο διεθνώς αναγνωρισμένο πτύχιο Αγγλικών. Το FCE διαμορφώνεται από το μη-κερδοσκοπικό τμήμα English for Speakers of Other Languages (ESOL) του πανεπιστημίου του Cambridge. Στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστό ως Lower Cambridge.

Η εξέταση FCE χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο

Αναγνώριση

Το FCE κατατάσσεται στο επίπεδο Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

– Στο επίπεδο Β2 ο μέσος χρήστης Αγγλικών είναι σε θέση να:

English-Explorer-FCE

– Κατανοεί το κύριο νόημα σύνθετων κειμένων

– Συμμετέχει σε συζητήσεις γύρω από εύρος θεμάτων, να εκφράζει τις απόψεις του και να παρουσιάζει επιχειρήματα

– Συντάσσει ευνόητα και αναλυτικά κείμενα εκφράζοντας απόψεις και εξηγώντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

– Η προετοιμασία σας για την εξέταση FCE σας παρέχει όλες τις παραπάνω πρακτικές γλωσσικές δεξιότητες.

Τι προσφέρει

– Το FCE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές.

– Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το FCE ως ένα πιστοποιητικό Αγγλικών ανωτέρου μέσου επιπέδου

– Το FCE αποτελεί ένα από τα βασικά πτυχία Αγγλικών για να προχωρήσετε και σε εξετάσεις για υψηλοτέρου επιπέδου πιστοποιητικά όπως τα Certificate in Advanced English (CAE) και Certificate of Proficiency in English (CPE)

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Reading (Κατανόηση Γραπτού Λόγου): 1 ώρα

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα από μυθιστορήματα και άλλα βιβλία, ημερολόγια, εφημερίδες και περιοδικά.

Writing (Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 20 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να συντάξετε ένα αριθμό διαφορετικών κειμένων όπως σύντομες ιστορίες, επιστολές, άρθρα, αναφορές ή εκθέσεις που να κυμαίνονται γύρω στις 120-180 λέξεις.

Use of English (Χρήση των Αγγλικών): 45 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα εξεταστείτε σε ασκήσεις που αξιολογούν την ικανότητά σας στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 40 λεπτά

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): 14 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα αξιολογηθεί η ικανότητά σας να συνομιλείτε στην αγγλική γλώσσα σε ένα εύρος επικοινωνιακών περιστάσεων με τρεις διαφορετικούς τρόπους: με τον εξεταστή, με τους υπόλοιπους υποψηφίους και μόνοι σας. Η προφορική εξέταση παρατίθεται συνήθως ανά δύο ή τρεις υποψηφίους.

Η εξέταση για το Πιστοποιητικό Επαρκούς Γνώσης της Αγγλικής (Examination for the Certificate of Competency in English Competency ECCE) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Michigan και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης  Για τη δημιουργία και ανάπτυξη των εξετάσεων αυτών, το Πανεπιστήμιο του Michigan αξιοποίησε την πολύχρονη πείρα του στη διδασκαλία της Αγγλικής και στην ανάπτυξη και διεξαγωγή εξετάσεων, ειδικά  στο χώρο της γλωσσομάθειας της Αγγλικής .

Οι εξέτασεις Αγγλικών του ECCE Michigan χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο

Επειδή η εξέταση ECCE καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση της γλώσσας σε καθημερινές καταστάσεις

Αναγνώριση

Το πιστοποιητικό Competency αποτελεί επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Β2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEFR). Απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, με μακρά πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη εξετάσεων γλωσσομάθειας της Αγγλικής. Στην Ελλάδα το πιστοποιητικό είναι γνωστό και ως Lower Michigan
Το ECCE ισχύει εφ’ όρου ζωής και είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (ΑΣΕΠ) και από τον ιδιωτικό τομέα  ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Β2.

imgres

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Τα τρία πρώτα μέρη (ListeningGVR, και Writing) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και διεξάγονται την ίδια ημέρα. Το τέταρτο μέρος, η προφορική εξέταση (Speaking), πραγματοποιείται ή την ημέρα των εξετάσεων ή σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η δομή και το περιεχόμενο του τεστ αντιπροσωπεύουν την προετοιμασία, τη μεθοδολογία και το διδακτικό υλικό που χρησιμοποιούνται για την εκμάθηση της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας.

Στις ηχογραφήσεις της ενότητας κατανόησης προφορικού λόγου (Listening) ακούγονται μόνο καθιερωμένες Αμερικανικές προφορές και δεν χρησιμοποιούνται διάλεκτοι ούτε ακούγονται εξωγενείς ήχοι. Οι υποψήφιοι ακούν μόνο τις φωνές των ομιλητών και επομένως οι επιδόσεις τους δεν επηρεάζονται αρνητικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Το πτυχίο Αγγλικών Cambridge English: Advanced (CAE) είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από εργοδότες ως ένα πιστοποιητικό γνώσης αγγλικών προχωρημένου επιπέδου. Είναι επίσης αποδεκτό από αρκετά Πανεπιστήμια και Κολλέγια ως αποδεικτικό ικανότητας για σπουδές πτυχιακού επιπέδου στα αγγλικά.Το Cambridge English Advanced (Cambridge English: Advanced (CAE) ) είναι το μόνο πιστοποιητικό που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τις σπουδές σου στην Βρετανία!

Αποδεκτό από σχεδόν το 100% των βρετανικών πανεπιστημίων και κολλεγίων.

Αναγνώριση

Το Cambridge English: Advanced (CAE) κατατάσσεται στο επίπεδο Γ1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση.

Στο επίπεδο Γ1 ο μέσος χρήστης αγγλικών είναι σε θέση να:

– Διαβάζει αρκετά γρήγορα ώστε να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις πανεπιστημιακών σπουδών

– Καταλαβαίνει περίπλοκες γνώμες

– Συντάσσει σαφή, λεπτομερή και καλά δομημένα κείμενα

– Εκφράζεται με ένα καλό επίπεδο ευφράδειας

– Χρησιμοποιεί τα αγγλικά με ευελιξία για κοινωνικούς, επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Τι προσφέρειEnglish-Explorer-CAE

– Το πιστοποιητικό Cambridge English: Advanced (CAE) ισχύει εφ’όρου ζωής

– Το Cambridge English: Advanced (CAE) είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές

– Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το Cambridge English: Advanced (CAE) ως πιστοποιητικό αγγλικών προχωρημένου επιπέδου

– Η επιτυχία στην εξέταση Cambridge English: Advanced (CAE) σας δίνει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για την εξέταση Certificate of Proficiency in English (CPE)

– Η εξέταση Cambridge English: Advanced (CAE) χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο

– Καθώς η εξέταση Cambridge English: Advanced (CAE) καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Οι εξετάσεις Αγγλικών του Cambridge English: Advanced (CAE) αποτελείται απο πέντε ενότητες -Reading, Writing, Use of English, Listening, Speaking:

Reading (Κατανόηση Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 15 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα από μυθιστορήματα και άλλα βιβλία, ημερολόγια, εφημερίδες και περιοδικά.

Writing (Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαχειριστείτε πληροφορίες από διάφορες πηγές ώστε να συντάξετε ένα αριθμό διαφορετικών κειμένων όπως σύντομες ιστορίες, επιστολές, άρθρα, αναφορές ή εκθέσεις για πολλούς διαφορετικούς παραλήπτες, που να κυμαίνονται γύρω στις 250 λέξεις.

Use of English (Χρήση Αγγλικών ) 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα εξεταστείτε σε ασκήσεις που αξιολογούν την ικανότητά σας στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 45 λεπτά

Στην ενότητα αυτή πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα ενός ευρύτερου προφορικού υλικού που περιλαμβάνει διαλέξεις, ειδησεογραφικά προγράμματα και δημόσιες ανακοινώσεις.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): 15 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα αξιολογηθεί η ικανότητά σας να επικοινωνείτε προφορικά στην αγγλική γλώσσα σε ένα εύρος περιστάσεων με τρεις διαφορετικούς τρόπους: με τον εξεταστή, με τους υπόλοιπους υποψηφίους και μόνοι σας. Η προφορική εξέταση παρατίθεται συνήθως ανά δύο υποψηφίους.

Το πτυχίο Αγγλικών Certificate of Proficiency in English – CPE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από εκατοντάδες εργοδότες ως ένα πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικών. Είναι επίσης αποδεκτό από Πανεπιστήμια και Κολλέγια ως αποδεικτικό ικανότητας για σπουδές πτυχιακού επιπέδου στα αγγλικά.

Αναγνώριση

Το CPE κατατάσσεται στο επίπεδο Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα από το Α1 έως το Γ2 για να περιγράψει τη γλωσσική ικανότητα. Οι Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τα επίπεδα αυτά σε ρεαλιστική βάση. Το CPE είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα ως Proficiency Cambridge.

Στο επίπεδο Γ2 ο μέσος χρήστης είναι σε θέση να:English-Explorer-CPE

– Κατανοεί με ευκολία σχεδόν οτιδήποτε διαβάζει ή ακούει

– Κρατάει ακριβείς και πλήρεις σημειώσεις κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης

– Καταλαβαίνει εκφράσεις της καθημερινής γλώσσας

– Εκφραστεί με ευφράδεια και ακρίβεια.

Τι προσφέρει

– Το πιστοποιητικό CPE ισχύει εφ’όρου ζωής

– Το CPE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές

– Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το CPE ως ένα πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικών

– Η εξέταση CPE χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή

– Επειδή η εξέταση CPE καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

– Το CPE είναι από τα πιο αναγνωρισμένα και ισχυρά πτυχία Αγγλικών.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

 Οι ανανεωμένες εξετάσεις Αγγλικών του Cambridge English: Proficiency (CPE) αποτελείται από τέσσερις ενότητες

– Reading and Use of EnglishWritingListeningSpeaking

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα σε επίπεδο μεμονωμένων λέξεων, φράσεων, προτάσεων, παραγράφων και ολόκληρων κειμένων. Παράλληλα, θα εξεταστείτε σε ασκήσεις που αξιολογούν την ικανότητά σας στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου.

Reading (Κατανόηση Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα σε επίπεδο μεμονωμένων λέξεων, φράσεων, προτάσεων, παραγράφων και ολόκληρων κειμένων.

Writing (Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 2 ώρες

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να συντάξετε ένα αριθμό διαφορετικών κειμένων όπως σύντομες ιστορίες, επιστολές, άρθρα, αναφορές ή εκθέσεις που να κυμαίνονται γύρω στις 300-350 λέξεις.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 45 λεπτά

Στην ενότητα αυτή πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα ενός εύρους προφορικού υλικού που περιλαμβάνει διαλέξεις, ειδησεογραφικά προγράμματα και δημόσιες ανακοινώσεις.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): 19 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα αξιολογηθεί η ικανότητά σας να συνδιαλέγεστε στην αγγλική γλώσσα σε ένα εύρος επικοινωνιακών περιστάσεων με τρεις διαφορετικούς τρόπους: με τον εξεταστή, με τους υπόλοιπους υποψηφίους και μόνοι σας. Η προφορική εξέταση παρατίθεται συνήθως ανά δύο υποψηφίους.

Το πτυχίο Αγγλικών Examination for the Certificate of Proficiency in English ECPE είναι το Πιστοποιητικό Άριστης Γνώσης της Αγγλικής από το 1957.

Αναγνώριση

ecpe

Το πιστοποιητικό Proficiency Michiganαποτελεί επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Γ2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).  Απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, με μακρά πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη εξετάσεων γλωσσομάθειας της Αγγλικής.

Τι προσφέρει

Το ECPE είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Γ2. Επίσης, αναγνωρίζεται σε διάφορες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Γίνεται αποδεκτό από ορισμένα πανεπιστήμια ως αποδεικτικό άριστης γνώσης της Αγγλικής  εφόσον ο κάτοχός του το απέκτησε εντός διετίας. Οι κάτοχοι του ECPE μπορούν να αποκτήσουν Επάρκεια Προσόντων Διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τι περιλαμβάνει η εξέταση

Οι εξετάσεις Αγγλικών του ECPE αποτελούνται από τέσσερα μέρη. Τα τρία πρώτα μέρη (WritingListening και GCVR) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και διεξάγονται την ίδια ημέρα. Το τέταρτο μέρος, το Speaking (προφορική εξέταση), πραγματοποιείται ή την ημέρα των εξετάσεων ή σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη ημερομηνία.

Στις ηχογραφήσεις της ενότητας κατανόησης προφορικού λόγου (Listening) ακούγονται μόνο καθιερωμένες Αμερικανικές προφορές και δεν χρησιμοποιούνται διάλεκτοι ούτε ακούγονται εξωγενείς ήχοι. Οι υποψήφιοι ακούν μόνο τις φωνές των ομιλητών και επομένως οι επιδόσεις τους δεν επηρεάζονται αρνητικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Εξετάσεις ESB:

Το ESB είναι ένας από τους μεγαλύτερους πιστοποιημένους εξεταστικούς φορείς της Μεγάλης Βρετανίας. Με 58 χρόνια εμπειρίας (ιδρύθηκε το 1953) έχει σήμερα εξελιχθεί σε έναν διεθνή οργανισμό που δραστηριοποιείται εκτεταμένα εκτός από την Μεγάλη Βρετανία και σε Ευρώπη και Άπω Ανατολή.
Οι εξετάσεις αυτές είναι πλήρως αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ στα τέσσερα επίπεδα (B1, B2, C1, C2). Tα χορηγούμενα πιστοποιητικά γίνονται πλήρως δεκτά για διορισμό στο Δημόσιο 

Τι είναι το πτυχίο ESB;

Το πτυχίο ESB (English Speaking Board) είναι οι εξετάσεις αγγλομάθειας του πανεπιστημίου Central Lancashire και στην Ελλάδα, διοργανώνονται από το EUROPALSO, για τα επιπεδα Β1-Β2-C1-C2

Από τι αποτελείται η εξέταση ESB επιπέδου Καλής Γνώσης B2

– Η κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου (Reading   &   Listening) γίνεται σε 5 μέρη:

– Το Listening, το Reading, το Use of English, το Writing και το Speaking Test.

– Το Listening περιέχει 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

– Το Reading, περιέχει 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

– Το Use of English, περιέχει 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

– Η παραγωγή γραπτού λόγου (Writing ) ζητά από τον εξεταζόμενο να γράψει μια έκθεση, 
  επιλέγοντας από 3 θέματα.. Η βαθμολόγηση γίνεται από εξεταστή του ESB.

– Τα προφορικά (Speaking ) αξιολογούνται από τους εξεταστές του ESB  .

– Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά συνολικά (εκτός το προφορικό μέρος). 

Το ESB δεν απαιτεί ανανέωση, βάσει της νομοθεσίας περί ΑΣΕΠ.

Τα προγράμματα ξένων γλωσσών μας

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας